1

Reparationsarbete med hög kvalitet

Alla reparationer utförs enligt kvalitetsstandarderna och certifieras vid slutinspektionen.

2

Artighet och mobilitet

​Vi ger dig den nödvändiga mobilitetssupporten för att lösa dina problem som har att göra med ett trasigt fordon och låta dig fortsätta att köra.

3

Tidsenliga leveranser

​Allt reparationsarbete planeras enligt dina och verkstadens behov för att tidsramarna som fastställs för att återlämna bilen till dig alltid respekteras.

4

Fordonsinspektion

​Din bil kontrolleras i din närvaro för att kontrollera tillståndet. Du diskuterar med mekanikern om arbetet som ska utföras och eventuella ytterligare åtgärder som krävs.

5

Informationens transparens och fullständighet

Alla faser i reparationsarbetet förklaras för dig i detalj och du får all information du begär.

6

Professionalism och färdigheter

​Vi kan din bil och kan bistå dig med alla reparationer, med hjälp av skickliga experter och tekniska databaser.

7

Kundservice

Vi ger information om modellerna, tjänster till försäljningsnätet och återförsäljarna samt erbjuder lösningar på dina problem.

Du kan kontakta Abarths kundservice genom att använda det universella gratisnumret* 00 800 22 278 400, genom att använda fliken "Kontakta oss" på hemsidan, eller genom att ladda ner appen I am 24H Abarth Mobile som finns tillgänglig gratis i Apple Store och Google Play.

*Kontrollera med din operatör för att få en exakt minuttaxa. Mobilsamtal kan innebära en extra kostnad i några europeiska länder, helt beroende på eventuella avgifter från den lokala operatören